تابلو فرمان آسانسور

تابلو فرمان آسانسور یک سیستم برقی برای کنترل آسانسور و پانل آن می باشد. این سیستم تمام عملیات انتقال کابین، توقف و نورپردازی را تنظیم و مدیریت می کند.
تابلو برق آسانسور و عملکرد آن
تابلو آسانسوری مرکز کنترل و هدایت آسانسور است چرا که تمام فرمان ها را از طریق مدار به الکتروموتور می فرستد.
- سیستم کنترل آسانسور: این سیستم شامل تمام دکمه های پانل آسانسور و بیرون از آسانسور می باشد که با کلیک آن فرمانی به تابلو فرستاده می شود و بعد از پردازش، انتقال انجام می شود.
- کنترل سرعت الکتروموتور: مدیریت سرعت چرخش موتور در آسانسور مهم است چرا که مدت زمان انتقال کابین و اندازه استاندارد برای ایست آن حائز اهمیت است.
- کنترل جهت گردش الکتروموتور: موتور ها دارای حرکت چپ گرد و راست گرد می باشند این در حرکت عمودی آسانسور به معنی حرکت به پایین و بالای کابین می باشد.
- همچنین سایر عملکرد های تابلو برق آسانسور شامل کنترل درب آسانسور، محافظت در برابر اتصال کوتاه و جریان بالا، حالت ترمز، موقعیت یابی کابین و … می باشد.
در مقاله تابلو برق صنعتی به آموزش و معرفی انواع تابلوبرق و تجهیزات برقی آن پرداختیم.
جهت دریاف مشاوره و سفارش تابلو با ما در تماس باشید:
تلفن تماس: 9-36611318
تلفن همراه: 09122243458 مهندس خوب بخت
انواع تابلو فرمان آسانسور(Elevator switchboard)
1.تابلو آسانسور دارای اینورتر (VVVF): این نوع تابلو آسانسوری پر استفاده ترین می باشد. اینورتر یا راه انداز الکتروموتور برای تابلو آسانسوری می تواند با تغییر ولتاژ شرایط انتقال آسانسور را فراهم می کند. اینورتر یا همان درایو وظیفه کنترل سرعت چرخش، گشتاور (زور) گردش الکتروموتور را بر عهده دارد.
اینوررتر در تابلو موجب می شود تا آسانسور بلافاصله به سرعت حرکت و پس از انتقال سریعا ایست نکند. بلکه با شرایط تعریف شده ابتدا حرکت خود آهسته حرکت کند و به تدریج با افزایش ولتاژ سرعت را بالا می برد. و برای ایست هم به همین صورت که در انتهای مسیر از سرعت خود کاسته و سپس با کاهش ولتاژ ایست می کند.
2.تابلو مدار فرمان دو سرعته(SPD2): این تابلو آسانسوری عموما در بالابرها استفاده می شود. همانطور که از نامش پیداست با دو سرعت حرکت می کند و موتور آن شامل دو سیم پیچ می باشد.
حرکت این آسانسور به گونه ایست که موتور در ابتدا با دور تند به گردش در می آید و به سرعت ثابت خود می رسد.(معمولا با سرعت 1m/s) و در زمان ایست از سرعت آن کاسته می شود(معمولا نصف سرعت ثابت) و در نهایت می ایستد.
تابلو های دو سرعته آسانسوری در استفاده های زیاد به دلیل حرکت یکباره موتور و عبور جریان مستقیم موجب کاهش عمر الکتروموتور و گرم شدن آن و همچنین افزایش مصرف برق می شود.
طبق توضیحات تفاوت و برتری تابلو های دارای اینورتر نسبت به تابلو های دو سرعته گفته شد. و اهمیت عمده تابلو های دارای اینورتر قابلیت مدیریت و فرکانس موتور می باشد که امکان حرکت استاندارد و تدریجی کابین آسانسور را فراهم کند. ابن ویژگی نه کابین را با شوک به حرکت در می آورد و نه به موتور برقی آسیبی وارد می کند.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
کارتون عالیه مهندس
سپاس